Нардеп, прокурор і посадовці: НАЗК направило до суду адмінпротоколи

14:44, 14 февраля 2019
Посадовці несвоєчасно подали інформацію про суттєві зміни у майновому стані.
Нардеп, прокурор і посадовці: НАЗК направило до суду адмінпротоколи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство направило до суду адмінпротоколи стосовно народного депутата України, директора державного підприємства та ще 3 посадовців за несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані та декларацій. Про це передає прес-служба НАЗК.

Національне агентство встановило, що народний депутат Петро Сабашук не подав до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з придбанням у Києві земельної ділянки площею 0,061 га вартістю понад 325 тис. грн та садового будинку вартістю понад 106 тис. грн.

Складено 15 протоколів стосовно генерального директора ДП «Український інститут інтелектуальної власності» Андрія Кудіна. Встановлено, що директор держпідприємства жодного разу не подавав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, отримавши протягом 15 місяців у 2017–2018 роках доходи на загальну суму понад 1,4 млн грн.

Не подав відповідне повідомлення до Реєстру декларацій і прокурор Криворізької місцевої прокуратури №3 Сергій Артеменко після придбання автомобіля «Audi A6» 1996 року випуску вартістю понад 117 тис. грн.

Посадовець департаменту інформаційних технологій ДФС України Олександр Куценко повідомив Національне агентство про придбання автомобіля Peugeot 301 2017 року випуску вартістю 308,5 тис. грн з порушенням 10-денного строку.

Стосовно суб’єктів декларування складено протоколи за ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, за несвоєчасне подання декларації перед звільненням направлено до суду протокол за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП стосовно колишнього директора департаменту державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та протидії їх незаконному обігу Держлікслужби.

У НАЗК нагадали, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК призупинило перерахування коштів для політсили «Опозиційний блок». Таке рішення було прийняте на підставі ухвали Окружного адміністративного суду Києва стосовно заборони суб’єктам державної реєстрації здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів цієї політичної партії.

Також ми повідомляли, що НАЗК повідомило НАБУ і поліцію про недостовірні дані у деклараціях посла України в Ірані Сергія Бурдиляка та депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи. Посадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ще раніше НАЗК у деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва