ДБР затримало поліцейського, який отримав $ 2000 хабара

15:52, 16 февраля 2019
Зловмиснику загоржує позбавлення волі на строк до 10 років.
ДБР затримало поліцейського, який отримав $ 2000 хабара
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі столичного територіального управління ДБР за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Київській області, затримали слідчого Ірпінського відділу поліції за вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США. Про це передає прес-служба Бюро.

За вказану суму слідчий обіцяв повернути особі автомобіль марки BMW X5. Транспортний засіб раніше був вилучений оперативною слідчою групою за фактом ознак підробки свідоцтва про його реєстрацію.

Після отримання неправомірної вигоди, слідчого затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення про підозру за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, слідчому поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади терміном на 3 роки. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Додамо, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді