В деклараціях судді та нардепа виявили ознаки кримінальних правопорушень

16:15, 1 марта 2019
Про виявлені правопорушення НАЗК повідомило НАБУ.
В деклараціях судді та нардепа виявили ознаки кримінальних правопорушень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК під час повної перевірки декларацій народного депутата Мураєва Євгенія Володимировича та судді Святошинського районного суду Києва Бандури Івана Степановича виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства.

Встановлено, що Євгеній Мураєв задекларував корпоративні права у господарському товаристві, однак недостовірно вказав інформацію про розмір свого внеску до статутного капіталу товариства, зазначивши його меншим на 950 853 грн. Також він недостовірно вказав інформацію про фінансові зобов’язання.

Іван Бандура не вказав у декларації фінансові зобов’язання перед іншою фізичною особою у сумі 50 тисяч дол., а також недостовірно зазначив суму доходу дружини.

Про виявлені правопорушення Агентство повідомило НАБУ, направивши обґрунтовані висновки.

У НАЗК нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  НАЗК повідомило НАБУ і поліцію про недостовірні дані у деклараціях посла України в Ірані Сергія Бурдиляка та депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи. Посадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ще раніше НАЗК у деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією — умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Крім того, Національне агентство збирає фактичні дані за ознаками можливого порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення, повідомлення про суттєві зміни у майновому стану, подання щорічних декларацій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси