В одній з областей України зареєстровано 195 порушень виборчого законодавства

14:44, 27 марта 2019
Правоохоронці нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність за ігнорування вимог виборчого законодавства України.
В одній з областей України зареєстровано 195 порушень виборчого законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 27 березня на Полтавщині складено 28 протоколів за недотримання порядку виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації різних політичних партій без відповідних реквізитів (ч. 2 ст. 212-13 КУпАП). Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Крім того, складено 3 протоколи за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами (ст. 212-14 КУпАП). Також за цей період зареєстровані 4 випадки дрібного хуліганства (ст. 173 КУпАП).

Як повідомлялося раніше, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо 5 ймовірних кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Очільник поліції Полтавщини Андрій Замахін закликає учасників виборчої кампанії утримуватися від порушень і нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за ігнорування вимог виборчого законодавства України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як перевірити себе у списку виборців. Конституцією України та Законом встановлено, що право голосу на виборах Президента України мають громадяни, яким на день виборів виповнилося 18 років. Кожен громадянин має лише один голос, і використати його він може лише на тій дільниці, де включений до списку виборців.

Крім того, ми писали про основні аспекти голосування вдома. Яким чином реалізувати своє виборче право та проголосувати 31 березня виборцеві, котрий за станом здоров’я не здатний потрапити до виборчої дільниці.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки