Вбивство Гандзюк: з’явилися нові подробиці

20:28, 21 мая 2019
Суд розглянув клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Вбивство Гандзюк: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд міста Києва повідомив, що 7 травня до суду надійшло клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Олексію Олексійовичу Левіну — підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Олексій Левін підозрюється в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«За результатами розгляду зазначеного клопотання судом постановлено рішення про його часткове задоволення.

При цьому суд звертає увагу громадськості на наступне.

Вищезазначене клопотання надійшло до суду 07.05.2019. Після його реєстрації, здійснення автоматизованого розподілу та передачі визначеному слідчому судді судове засідання із розгляду клопотання було призначено на 10.05.2019.

У зв’язку із поданням до суду захисником підозрюваного заяви про відвід слідчого судді, яка у відповідності до норм чинного процесуального законодавства України розглядається іншим суддею, розгляд клопотання не відбувся.

Водночас за результатами судового засідання із розгляду заяви про відвід, яке відбулося 13.05.2019 у задоволені заяви судом відмовлено.

Наступне судове засідання із безпосереднього розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Левіну О.О. було призначено на 20.05.2019. за результатами проведення якого судом постановлено відповідне рішення.

У зв’язку із вищезазначеним повідомляємо, що розгляд поданого до суду клопотання відбувався у максимально стислі строки враховуючи надмірне навантаження суддів Шевченківського районного суду м.Києва

Додатково повідомляємо, що повний текст ухвали суду буде проголошено 23.05.2019 року о 15 год. 00 хв.», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Шевченківський районний суд Києва ухвалив відмовити в продовженні строку відсторонення від посади підозрюваному в організації вбивства Гандзюк Владиславу Мангеру.

Крім того, Шевченківський райсуд Києва переніс засідання на 22 квітня через відсутність підозрюваного у залі суду. Адвокат Павловського повідомив, що його підзахисний у слідчому ізоляторі зазнав травми голови та не може рухатися. Де він перебуває зараз, у лікарні чи в СІЗО, адвокат не уточнив.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області