Вбивство копами 5-річного Кирила під Києвом: є нові подробиці

06:00, 3 июля 2019
Адвокат Тлявових публічно звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитися у ситуацію.
Вбивство копами 5-річного Кирила під Києвом: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Родичі Кирила Тлявова та їхні захисники повідомили, що понад два тижні тому вони направили лист до директора ДБР Романа Труби та генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням про особисту зустріч. Утім, на це звернення не було жодної реакції, зазначають близькі померлої дитини. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У зв’язку з цим ще 26 червня адвокат Тлявових Андрій Левковець публічно звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитися у ситуацію.

«Ми звертаємося до президента України як до гаранта Конституції з проханням і вимогою забезпечити дотримання конституційного права родини Тлявових щодо справедливого слідства, суду та невідворотності покарання винних у вбивстві дитини. Ми не просимо президента тиснути на правоохоронців, схиляти їх до прийняття певних рішень, але просимо забезпечити належне функціонування системи», – проголосив захисник.

Однак поки що жодної публічної реакції на це звернення від президента теж не надійшло.

Проте раніше Володимир Зеленський наголосив, що винні мають бути покарані.

«Я впевнений, що буде і політична відповідальність, і кримінальна відповідальність. Усі повинні бути дуже серйозно кримінально покарані», – зазначив тоді президент України.

За словами Олександри Тлявової, бабусі Кирила, єдину допомогу від держави вони отримали від Міністерства внутрішніх справ – їм допомогли з похороном, а також відправили на 10 днів реабілітації батьків та старшого брата загиблої дитини у міністерський санаторій на Одещині.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чи є реальні підстави для застосування статті 115 ККУ у цій справі.

Детальніше про думку користувачів соцмереж щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила ми вже писали раніше.

Додамо, Голосіївський районний суд Києва ухвалив взяти під варту на два місяці підозрюваних копів.

Також адвокат родини застреленого хлопчика просить президента України забезпечити конституційне право потерпілих на справедливе слідство і суд та заявляє про кругову поруку в системі МВС, яка не бажає здавати своїх співробітників попри підозру у скоєнні ними тяжкого злочину.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області