Депутати пропонують дозволити податківцям закривати непрацюючих ФОПів

14:16, 23 октября 2019
Депутати від «Слуги народу» зареєстрували в Раді законопроект №2190.
Депутати пропонують дозволити податківцям закривати непрацюючих ФОПів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нещодавно в Раді зареєстрували законопроект №2190, в якому запропонували дозволити ФОП припинити діяльність без штрафів за несплату ЄСВ, а також альтернативний проект №2190-1, яким, окрім списання штрафів по ЄСВ, також запропонували надати фіскалам право звернутися до державного реєстратора із заявою про припинення госпдіяльності ФОП, який не працює і не сплачує податків і зборів більше 6 місяців (про це ФОП мають попередити за 30 днів).

Тепер для врегулювання питання обліку «сплячих» ФОПів і для реалізації положень законопроекту 2190-1 депутати внесли новий законопроект №2274. Документ пропонує запровадити процедуру припинення підприємницької діяльності за зверненням контролюючого органу в разі відсутності господарської діяльності.

Зокрема, законопроектом №2274 передбачається надати право контролюючим органам звертатися до державного реєстратора із заявою про припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця у випадку, передбаченому п. 9-1 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а саме відсутності господарської діяльності та несплати податків і зборів більше шести місяців.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що чесний ФОП не постраждає від нових законів, як запевнив Данило Гетманцев.  

Крім того, ми писали, що Президент України Володимир Зеленський доручив ввести мораторій на перевірки ФОПів.

Також в Україні створять комісію з питань захисту бізнесу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва