Заволодів 93 млн Укрзалізниці: суд обрав запобіжний захід нардепу Дубневичу

10:10, 8 ноября 2019
Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або 90 млн застави.
Заволодів 93 млн Укрзалізниці: суд обрав запобіжний захід нардепу Дубневичу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В четвер, 7 листопада, Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду розглянуто апеляційні скарги захисників та прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від від 2 листопада 2019 року про відмову в задоволенні клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного, народного депутата ІХ скликання, у розмірі 100 мільйонів гривень.

За результатами судового засідання суд частково задовільнив апеляційну скаргу прокурора та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 31 грудня 2019 року з альтернативою внесення застави у розмірі 90 мільйонів гривень.

Дане рішення набирає законної сили з моменту його проголошення та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що за версією слідства, вказаний народний депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення згідно матеріалів експертизи становили понад 93 млн грн.

Крім того, ми писали, що Рябошапка повідомив про підозру народному депутату, який лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця». 

Також відомо, що Комітет ВР погодив затримання Дубневича.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва