Міненерго не підтримує бажання «Енергоатому» продавати електроенергію собі у збиток

18:25, 19 августа 2020
В міністерстві здивовані позицією керівництва «Енергоатому», яке погодилося працювати на таких умовах.
Міненерго не підтримує бажання «Енергоатому» продавати електроенергію собі у збиток
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міненерго виступило проти позиції ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо урядової постанови, яка передбачає продаж електроенергії комерційним структурам у збиток підприємству. Про це йдеться в заяві міністерства.

«Позиція міністерства полягає в тому, щоб державна компанія не здійснювала продаж електроенергії собі у збиток. Саме тому урядовою постановою було визначено формулу ціни, за якою НАЕК «Енергоатом» може продавати свою електроенергію комерційним структурам без збитків для компанії», – йдеться в заяві.

Так, в міністерстві здивовані позицією керівництва «Енергоатому», яке погодилося працювати собі в збиток.

«Під час нарад у Міністерстві енергетики представники «Енергоатому» ініціювали продаж половини своєї електроенергії за ціною 1 коп/кВт*год. При цьому представники підприємства запевнили Міненерго, що беззбитковість буде забезпечуватися шляхом збалансування ціни на решту електроенергії, яка продається на комерційних ринках», – йдеться в заяві міністерства.

Саме тому урядовою постановою було визначено формулу ціни, за якою НАЕК «Енергоатом» може продавати свою електроенергію комерційним структурам без збитків для компанії.

Крім того, в повідомленні зазначено, що звинувачення народного депутата Сергія Нагорняка щодо втручання Міненерго у текст постанови є безпідставними і лише створюють передумови для нової кризової ситуації в енергетичному секторі.

Як відомо, 5 серпня у Кабінеті Міністрів України внесли зміни до Положення щодо покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. «Енергоатом» тепер зможе продавати на рику 40% своєї електроенергії.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що «Енергоатом» не допустив НАЗК до проведення антикорупційної перевірки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва