«Слуги народу» відреагували на недопуск Совгирі та Веніславського на засідання КСУ

18:00, 19 октября 2020
Фракція «Слуга Народу» зробила заяву щодо перешкоджання участі представників Верховної Ради та Президента у Конституційному Суді.
«Слуги народу» відреагували на недопуск Совгирі та Веніславського на засідання КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Слуги народу» вважають, що Конституційний Суд грубо порушує право Президента України та Верховної Ради брати участь у конституційних провадженнях. Відповідну заяву опублікувала фракція на своєму Telegram-каналі.

Як вже повідомляла «Судово-юридична газета», сьогодні, 19 жовтня, представників парламенту та Президента у КСУ не допустили до судового засідання у справі про антикорупційні закони за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень законів України «Про запобігання корупції», «Про прокуратуру», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про Державне бюро розслідувань», «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», Кримінального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України.

«Так, сьогодні мало відбутися засідання Великої палати КСУ, де розглядалося питання про зміну форми провадження з усної на письмову у справі про конституційність антикорупційної платформи. Тобто – чи відповідає електронне декларування чиновників та посадових осіб Основному Закону, конституційності статті про незаконне збагачення та інших законів антикорупційного законодавства.

Неочікувано КСУ вирішив змінити форму провадження на письмову. Річ у тім, що за нею учасники справи не заслуховуються – судді в закритому режимі лише читають пояснення учасників процесу», – йдеться у повідомленні.

Такі дії в суді пояснили обмеженнями через коронавірус.

КСУ вже анонсував наступну дату засідання - 20 жовтня о 10.00.

«За законом про КС, ми маємо право брати участь у будь-якому засіданні. Тож недопуск сьогодні ми вважаємо грубим порушенням закону. І воно ставить під сумнів легітимність наступного рішення КСУ в цій справі», – наголосила Ольга Совгиря.

Нагадаємо, Конституційний Суд незабаром може винести рішення щодо долі Вищого антикорупційного суду. Учасники конституційного провадження розповіли Право ТВ, що вони чекають від Конституційного Суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді