Відтепер повідомлення про відкриття валютного рахунку в іноземному банку можна подати в електронному вигляді

14:26, 12 января 2021
Це стало можливо завдяки модернізації Реєстру декларацій.
Відтепер повідомлення про відкриття валютного рахунку в іноземному банку можна подати в електронному вигляді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У кінці грудня 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечило модернізацію Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Реєстру декларацій). Завдяки цьому Реєстр декларацій став зручнішим у користуванні як для суб’єктів декларування, так і для інших громадян, передає пресслужба НАЗК.

«Серед головних оновлень – можливість подати повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента в електронному вигляді (наказ від 17.12.2020 № 574/20).

Така можливість уже передбачена в особистому кабінеті в Реєстрі декларацій. Для подання повідомлення потрібно натиснути кнопку «Нове повідомлення про відкриття валютного рахунку».

 

Зазначимо, що за необхідності суб’єкти декларування можуть подати повідомлення про відкриття рахунку в установі банку-нерезидента ними або членами їхньої сім’ї й у паперовому вигляді.  

НАЗК працює над подальшим спрощенням декларування, аби публічні службовці, які щодня працюють для розвитку України, могли витрачати менше часу і зусиль для заповнення декларації», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК назвало топ типових помилок, які виникають під час заповнення декларації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України