Центральний апарат БЕБ сформовано більш ніж на 30%

13:10, 25 ноября 2021
Кабінет Міністрів України погодив офіційний початок роботи Бюро економічної безпеки України.
Центральний апарат БЕБ сформовано більш ніж на 30%
Джерело фото: ukrinform.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 24 листопада, Кабінет Міністрів України видав розпорядження № 1493-р «Про початок діяльності Бюро економічної безпеки», яким дав старт офіційному початку діяльності БЕБ задля виконання функцій щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

«Станом на 25 листопада центральний апарат БЕБ сформовано більш ніж на 30% від його граничної кадрової чисельності, що дозволяє запустити аналітичну та правоохоронну функцію Бюро. Водночас зі стартом роботи Бюро продовжиться кадрове доукомплектування центрального апарату БЕБ і розбудова його територіальних управлінь. Наступні вакансії у центральному апараті та територіальних управліннях БЕБ і умови конкурсного відбору будуть опубліковані на вебсайті Бюро найближчим часом.

Попри рішення про офіційний запуск роботи Бюро, органу поки не виділено спеціально обладнані приміщення та будівлі, що може призвести до затягування передачі наявних кримінальних проваджень до БЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада згідно із законом в Україні має стартувати робота нового органу – Бюро економічної безпеки (БЕБ). Наразі рекордними темпами йде відбір співробітників БЕБ (докладніше у сюжеті «Право ТБ» за посиланням).

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що БЕБ готове до запуску: проект постанови щодо початку діяльності направлено на погодження. Так, Бюро економічної безпеки у встановлений законом строк, до 25 листопада 2021 року, встигло укомплектуватися на 30% від загальної штатної чисельності центрального апарату Бюро, що дозволяє органу розпочати роботу.

Під час засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності 17 листопада директор БЕБ Вадим Мельник розповідав, що очікувана дата запуску БЕБ – 25 листопада. «Центральний апарат (ЦА) БЕБ є окремою юридичною особою, тому згідно із законодавством набір 30% ЦА (це 210 осіб від 700) дасть можливість запустити ЦА БЕБ. І ці 210 осіб дають можливість запустити процеси з конкурсів на базі БЕБ та формування апарату територіальних управлінь», - зазначив Мельник. «30% центрального апарату буде набрано до 25 листопада, доки ми від цієї цифри не відходимо. Так, ми зараз дивимося, що є перепони навіть щодо негайного звільнення осіб, які виграли конкурси, ми зараз працюємо над цим питанням. І продовжуються спецперевірки. Але конкурсні процедури вже закінчено», – додав він.

Крім того, директор БЕБ заявив про готовність приймати кримінальні провадження та назвав ключову проблему Бюро.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва