Патрульні розказали, через що водії авто найчастіше потрапляють у ДТП

16:33, 23 января 2022
Однією із найпоширеніших причин ДТП було порушення правил маневруванн
Патрульні розказали, через що водії авто найчастіше потрапляють у ДТП
Джерело фото: drivenn.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Патрульна поліція Київської області розповідає, що упродовж 2021 року однією із найпоширеніших причин ДТП було порушення правил маневрування.

Відтак, у поліції нагадали водіям деякі правила:

  • Перед початком руху, перелаштуванням та будь-якою зміною напрямку руху — переконайтеся, що це буде безпечно і не створить перешкод іншим учасникам руху.
  • Подавайте сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку перед початком руху, зупинкою, перелаштуванням, поворотом та розворотом.
  • У разі перелаштування — дайте дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку ви маєте намір перелаштуватися.
  • Перед поворотом праворуч та ліворуч завчасно займіть відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку.
  • Якщо є смуга гальмування, а ви маєте намір повернути на іншу дорогу — своєчасно перелаштуйтеся на цю смугу і знижуйте швидкість тільки на ній.

Також «Судово-юридична газета» писала, як вберегти себе від можливого штрафу, якщо дали авто іншій особі: інструкція для водіїв.

Додамо, що штрафні бали для водіїв за порушення ПДР повертаються: «Слуги» зареєстрували законопроект.

Раніше також розповідалося, які штрафи для водіїв за перевищення дозволеної швидкості руху вигадували депутати протягом 2021 року. Окрім цього, депутати вимагають збільшити штрафи за керування транспортом, обладнаним шинами, залишкова висота малюнка протектора яких не відповідає ПДР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки