Наслідки кібератаки: суд повідомив, що робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою

15:44, 2 февраля 2022
Деякі проблеми ще не вдалось повністю усунути.
Наслідки кібератаки: суд повідомив, що робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою
Джерело фото: inksystem.biz
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні державні інформаційні ресурси продовжують відновлювати дані після масштабної кібератаки.

Раніше ми писали, що П’ятий апеляційний адміністративний суд повідомив, що у Реєстрі судових рішень відсутні деякі тексти його судових рішень.

А 28 січня про таку ситуацію розповів Полтавський окружний адміністративний суд. Там додали, що оскільки досі не здійснюється обмін даними із судами апеляційної та касаційної інстанції, суд не може отримати повну інформацію щодо оскарження своїх рішень. Відповідно, можуть виникнути проблеми із виконанням судових рішень у сторін процесу.

Згодом Восьмий ААС повідомив про низку проблем.

Також ми публікували коментар керівника ДП «ІСС» з цього приводу.

1 лютого про наслідки кібератаки розповів Рівненський окружний адміністративний суд.

«Як відомо, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року відбулася хакерська атака на державні інформаційні ресурси (вебсайти органів державної влади, в тому числі Єдиний державний реєстр судових рішень, Електронний суд, вебпортал Судова влада України, електронні пошти судів тощо).

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» як адміністратор Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи вживає заходи з усунення наслідків зазначеної кібератаки, однак дотепер їх не вдалося повністю усунути. Зокрема, у Рівненському окружному адміністративному суді станом на сьогодні залишаються такі проблеми:

Програма «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» не дає змоги коректно бронювати судові засідання з іншими судами у такому режимі.

Робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою (заяви до суду надходять, а процесуальні документи від суду для учасників справи не надсилаються).

В Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні тексти судових рішень Рівненського ОАС, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 14 січня 2022 року.

Не в повному обсязі працює вебсайт Рівненського ОАС на вебпорталі Судова влада України. Так, розділ «Список справ, призначених до розгляду» дотепер недоступний, також з 14 січня 2022 року не відображаються розділи «Список автопризначенних справ, що надійшли вперше» та «Стан розгляду справ».

Не в повному обсязі забезпечено обмін електронними даними між Рівненським ОАС та апеляційною інстанцією (Восьмий апеляційний адміністративний суд). У зв'язку з цим затримується видача виконавчих листів по справам, де присутні апеляційні скарги.

Про проблеми в роботі вказаних сервісів поінформовано державні підприємства «Інформаційні судові системи» та «Центр судових сервісів», які працюють над усуненням несправностей.

Для отримання та/або уточнення інформації телефонуйте за номерами (0362) 62-06-82, (0362) 62-06-30», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді