Міністерство юстиції ПАР просить видати ордер на арешт Путіна

11:46, 22 липня 2023
Департамент міжнародних відносин ПАР передав до Міністерства юстиції країни ордер МКС на арешт Путіна ще два місяці тому.
Міністерство юстиції ПАР просить видати ордер на арешт Путіна
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції Південно-Африканської Республіки надіслало директору державної прокуратури формальний запит на видачу ордера на арешт Путіна.

Про запит на видачу ордера на арешт стало відомо 21 липня на засіданні суду в Преторії, повідомляє місцеве видання News24.

Опозиційна політична сила, «Демократичний альянс», позивалася до суду, щоб зобовʼязати владу виконати зобовʼязання перед МКС та видати ордер на арешт Путіна.

Ще два місяці тому департамент міжнародних відносин ПАР передав до Міністерства юстиції країни ордер МКС на арешт Путіна. Однак жодних дій відомство тоді не вчинило – влада країни продовжувала переговори про можливу участь Путіна в саміті БРІКС, який пройде в серпні в Йоганнесбурзі.

Під час судового засідання стало відомо, що влада по суті погодилася з виконанням цієї вимоги і визнала, що затрималася з виконанням своїх зобовʼязань.

На суді також стало відомо, що президент ПАР Сіріл Рамафоса 19 червня попросив Путіна не приїжджати на саміт БРІКС, на що Путін відповів, що «подумає».

Через кілька днів Рамафоса обговорив можливість участі Путіна у саміті з президентом Бразилії Лулою да Сілвою, і той погодився з тим, що російському диктаторуі не слід приїжджати до ПАР.

Нагадаємо, що Путін не відвідає саміт країн БРІКС, який пройде у Південно-Африканській республіці 22-24 серпня.

Як раніше ми повідомляли, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової в зв’язку з депортацією дітей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду