Євросоюз попередив Маска про наслідки за дезінформацію про війну в Ізраїлі

14:05, 11 жовтня 2023
У соцмережі X розповсюджували маніпулятивні зображення та факти, зокрема старі зображення збройних конфліктів, які не мають відношення до Ізраїля, чи кадри, які насправді були зроблені у відеоіграх.
Євросоюз попередив Маска про наслідки за дезінформацію про війну в Ізраїлі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Євросоюз може застосувати заходи проти X (колишній Twitter), оскільки у соцмережі масово розповсюджується дезінформацію про війну в Ізраїлі. Про це йдеться у листі єврокомісара Тьєррі Бретона власнику X (Twitter) Ілону Маску, повідомляє The Guardian.

«Після терористичних атак, скоєних ХАМАС проти Ізраїлю, ми маємо підстави вважати, що ваша платформа використовується для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС», - йдеться у листі.

Єврокомісар наголосив, що у соцмережі Ілона Маска розповсюджували підроблені та маніпулятивні зображення та факти, зокрема старі зображення збройних конфліктів, які не мають відношення до Ізраїля, чи кадри, які насправді були зроблені у відеоіграх.

Маска закликали протягом найближчих 24 годин забезпечити «швидку, точну та повну реакцію» на прохання зв'язатися з Європолом та «відповідними правоохоронними органами» стосовно дезінформації в X (Twitter).

Раніше ми писали, що колишні топменеджери Twitter відсудили в компанії Маска $1,1 мільйона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд