Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо блокування кордону з Україною не припнеться

12:18, 16 листопада 2023
Єврокомісія застерігає Польщу вирішити питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною відповідно до законодавства ЄС.
Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо блокування кордону з Україною не припнеться
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська Комісія розглядає можливість розпочати карну процедуру щодо Польщі через блокування перевізниками пунктів пропуску на кордоні з Україною. За інформацією RMF FM, якщо польська влада не вирішить цю проблему, ЄС може ініціювати кроки відповідно до законодавства ЄС.

За словами речника Єврокомісії, польська влада має забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах відповідно до вимог Європейського Союзу. Однак, офіційний представник Єврокомісії відмовився коментувати можливі заходи, які можуть бути вжиті проти польської влади, залишаючи зауваження про те, що переговори з Польщею та Україною щодо цієї проблеми ще тривають.

«Європейська комісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають», – заявив речник Єврокомісії.

Раніше Україна не дійшла згоди з Польщею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України