Британська розвідка назвала хакерську атаку на «Київстар» однією з найбільш масштабних та деструктивних

17:20, 16 грудня 2023
За період російської повномасштабної війни, збій в роботі «Київстар» став одним із наймасштабніших кібератак в Україні.
Британська розвідка назвала хакерську атаку на «Київстар» однією з найбільш масштабних та деструктивних
Джерело фото: Варта 1
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії заявило, що хакерська атака, що сталася на оператора мобільного зв'язку «Київстар», є однією з найбільш руйнівних кібератак на українські мережі від початку повномасштабного вторгнення росії. Цей інцидент, за їхньою думкою, став одним із наймасштабніших деструктивних кібератак у країні.

Оператор мобільного зв'язку «Київстар», що обслуговує понад половину населення України, зазнав кібератаки 12 грудня. Її наслідки відчутні були протягом принаймні двох діб. Наслідком атаки стали відключення мобільного зв'язку та обмеження в користуванні Інтернетом для мільйонів абонентів.

У свою чергу, цей інцидент також призвів до відключення сирен попередження про небезпеку, а також вплинув на роботу банків, банкоматів та торговельних терміналів.

Представники британської розвідки відзначили, що враховуючи вплив на урядові ресурси та служби екстреної допомоги України, ця атака можливо є однією з найбільш масштабних деструктивних кібератак на українські мережі під час повномасштабного російського вторгнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України