Українцям в Норвегії знизять вимоги стосовно тривалості перебування у країні, щоб працевлаштовуватися

22:59, 25 грудня 2023
Українці зможуть працевлаштовуватися водіями автобусів та вантажівок.
Українцям в Норвегії знизять вимоги стосовно тривалості перебування у країні, щоб працевлаштовуватися
Джерело фото: ukrhealth
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Норвегії розглядають можливість дозволити українським біженцям працювати водіями автобусів, щоб заповнити вакансії в транспортній галузі, – повідомляє видання e24.no.

Поточно для громадян з країн поза ЄС, серед яких українці, існує обмеження у чотири роки перебування в країні для отримання роботи. Однак чимало українських біженців мають досвід у водінні автобусів у своїй країні, і це обмеження ускладнює їм знайти роботу в Норвегії.

Уряд Норвегії розглядає законопроект, який дозволить українським біженцям працевлаштовуватися водіями автобусів та вантажівок, знизивши вимоги стосовно тривалості перебування у країні. Ця ініціатива має на меті розв'язання проблеми нестачі водіїв у транспортній сфері.

Міністерство транспорту пропонує визнати досвід українських водіїв та зменшити вимоги для отримання роботи. Також Міністерство праці та інклюзії пропонує тимчасово звільнити водіїв від вимоги про чотирирічне проживання у країні, якщо вони нададуть відповідну довідку з поліції своєї країни.

З огляду на приблизно 70 тисяч українців, що прибули до Норвегії внаслідок війни, приблизно сотні з них мають досвід водіїв автобусів. Одна з транспортних компаній відзначила, що ця зміна закону може допомогти залучити близько 200 українських водіїв до роботи в Норвегії.

Експерти вважають, що це тимчасове полегшення законодавства буде вигідним для всіх: біженці отримають можливість працевлаштування, влада збере податкові надходження, а транспортна галузь заповнить вакансії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду