Франція змінить підхід до постачання зброї Україні

17:46, 2 січня 2024
Франції продовжує постачати військову техніку та планує розширити виробництво зброї.
Франція змінить підхід до постачання зброї Україні
Джерело фото: Мілітарний
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Франція продовжить надавати військову допомогу Україні, проте змінить підхід до таких постачань. Про це заявив посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр, повідомляє France Info.

У вівторок декілька міст України, включаючи Київ, постраждали від ракетних ударів, запроваджених росією. За словами посла, тепер завдання полягатиме у розширенні виробництва зброї безпосередньо в Україні, а не лише залежатиме від благодійних внесків або закупівель.

«Підтримка Франції в постачанні військової техніки, природно, продовжується. Вона поступово змінюватиме свою природу, оскільки метою є виробництво більше зброї в Україні, а не лише шляхом пожертвувань чи закупівель», — пояснив дипломат.

Вейсьєр також додав, що для переходу від однієї стратегії до іншої потрібен певний час. В даний момент Франція готується до шостого візиту глави МЗС Кетрін Колонна, який планується на найближчі дні, але конкретна дата поки що не оголошена. Також проводяться роботи над іншими міжнародними турне.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду