«США бачать наслідки припинення допомоги на полі бою», – Блінкен закликав до фінансування України

12:05, 30 січня 2024
Зупинка поставок допомоги в Україну впливає на обстановку на фронті, – Ентоні Блінкен.
«США бачать наслідки припинення допомоги на полі бою», – Блінкен закликав до фінансування України
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держсекретар США Ентоні Блінкен визначив, що зупинка поставок американської допомоги Україні вплинула на обстановку на полі бою. Під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом він зазначив, що це стає видимим наслідком, пише «Європейська правда».

«Наразі у нас закінчилась допомога, яку ми надавали Україні, і ми навіть бачимо деякі свідчення того, що це означає на полі бою», – сказав Блінкен.

Держсекретар висловив важливість надання поточного фінансування Україні як з боку США, так і з боку партнерів по НАТО. Він підкреслив, що розподіл витрат на допомогу Україні має послужити чітким посланням американському Конгресу, який повинен схвалити додатковий запит на фінансування.

«Дуже важливо, щоб ми виконували наші зобов'язання», – наголосив Блінкен. Він виразив переконаність у підтримці України з боку союзників США по всьому світу та важливості двопартійної підтримки в Конгресі.

Згадавши, що іншого чарівного горщика з грошима немає, Блінкен закликав розглядати найближчим часом схвалення додаткової підтримки Україні як життєво важливе завдання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області