Зеленський вперше зустрівся з Президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті

20:57, 1 червня 2024
Зеленський та Рамош-Орта на саміті в Сінгапурі обговорили встановлення справедливого миру і співпрацю.
Зеленський вперше зустрівся з Президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На полях саміту «Діалог Шангрі-Ла» Президент України Володимир Зеленський провів історичну зустріч із Президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамошем-Ортою. Це була перша зустріч такого рівня в двосторонніх відносинах, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зеленський подякував Президенту Тимор-Лешті за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та за підтримку важливих резолюцій ООН щодо засудження агресії Росії. Він також підкреслив значущість участі країн Південно-Східної Азії в Глобальному саміті миру та висловив подяку Жозе Мануелю Рамошу-Орті за підтвердження його участі в цьому заході.

«Для нас дуже важливо почати процес встановлення справедливого миру. росія не хоче зупинити війну. Тому разом з усім світом ми маємо робити кроки для наближення миру», – заявив Зеленський.

Президент України зазначив, що одним із ключових питань на Саміті буде пункт Формули миру щодо продовольчої безпеки. Він також висловив готовність розвивати двосторонню співпрацю з Тимором-Лешті, зокрема у сфері постачання аграрної продукції, та запросив Президента цієї країни відвідати Україну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва