У США суд дозволив Техасу залишити загородження на річці, по якій проходить кордон з Мексикою

13:38, 1 серпня 2024
Суд дозволив залишити 300-метровий плавучий бар'єр на річці Ріо-Гранде.
У США суд дозволив Техасу залишити загородження на річці, по якій проходить кордон з Мексикою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Техас може залишити 300-метровий плавучий бар'єр на річці Ріо-Гранде, встановлений для запобігання незаконним перетинам кордону з боку Мексики. Таке рішення ухвалив федеральний апеляційний суд, відхиливши позов адміністрації президента Джо Байдена, повідомляє «Голос Америки».

5-й окружний апеляційний суд у Новому Орлеані скасував попередню судову заборону суду нижньої інстанції, що вимагає від влади Техасу пересунути буї, які вони встановили на мілководній ділянці річки.

Як стверджує агентство Reuters, ухвала є перемогою для республіканців у Техасі. Адміністрація Байдена у свою чергу заявила, що дії штату є незаконним вторгненням у повноваження федеральної влади щодо визначення імміграційної політики.

Окружний суддя Девід Езра у квітні наказав Техасу перенести загородження на американську сторону річки на час розгляду позову адміністрації. У позовній заяві стверджується, що Техас порушив природоохоронне законодавство, яке потребує дозволу федеральної влади на будівництво перешкод у судноплавних водах. Згідно з судовими документами, пороми та деякі судна курсують уздовж ділянки річки, де встановлені загородження.

Проте 5-й окружний суд ухвалив, що суд нижчої інстанції помилився у припущенні, що ця ділянка є судноплавною.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України