Верховний суд Бразилії заблокував рахунки Starlink і погрожує заборонити соцмережу X в країні

16:44, 30 серпня 2024
Представник Верховного суду повідомив, що блокування рахунків Starlink стало наслідком відсутності законних представників платформи X у Бразилії.
Верховний суд Бразилії заблокував рахунки Starlink і погрожує заборонити соцмережу X в країні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 29 серпня, Верховний суд Бразилії заблокував банківські рахунки компанії Starlink американського мільярдера Ілона Маска, після того як його соціальна мережа X не призначила у встановлений термін свого законного представника в країні. Про це повідомило агентство Reuters.

Представник Верховного суду зазначив, що блокування рахунків Starlink стало наслідком відсутності законних представників платформи X у Бразилії.

У виданні також повідомляють, що частиною спору є невиплачені штрафи, накладені на соцмережу X за відмову передати деякі документи. Їх сума сягає близько 20 млн реалів ($3,6 млн).

Законодавство Бразилії передбачає, що всі інтернет-компанії повинні мати офіційного представника в країні, який може отримувати судові накази та відповідати за діяльність компанії.

У свою чергу, видання The New York Times повідомляє, що 28 серпня Верховний суд Бразилії дав Ілону Маску 24 години, щоб призначити законного представника соцмережі Х в країні. В іншому разі платформа буде змушена припинити діяльність.

Термін для визначення законного представника для X спливав 29 серпня о 20:07 (23:07 за Гринвічем).

У NYT додають, що якщо Маск не призначить законного представника Х у Бразилії, платформа  втратить один із найбільших своїх ринків за межами США.

Ілон Маск вже відреагував на рішення, він назвав суддю Верховного суду Бразилії «найгіршим злочинцем, який прикидається суддею». А компанія Starlink звинуватила суддю в прихованому винесенні рішення без належного процесу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Рищенко
    Андрій Рищенко
    суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду
  • Андрій Ліуш
    Андрій Ліуш
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Ярослав Боровець
    Ярослав Боровець
    заступник голови Господарського суду Тернопільської області