Чоловік випадково знайшов у гаражі колекцію малюнків Сальвадора Далі

22:00, 1 жовтня 2024
Твори мистецтва Далі продані за 24 000 євро.
Чоловік випадково знайшов у гаражі колекцію малюнків Сальвадора Далі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нещодавно на аукціоні Hansons Richmond у Лондоні була продана колекція з 11 малюнків знаменитого іспанського сюрреаліста Сальвадора Далі за 24 000 євро. Про це повідомляє The Sun.

Ця знахідка була зроблена чоловіком, який, готуючись до переїзду за кордон після виходу на пенсію, натрапив на забуті твори мистецтва під час прибирання у своєму гаражі на Берклі-сквер. Зокрема, він виявив серію "смішних" малюнків, які були придбані за 600 євро на розпродажі в 1970-х роках.

Найбільш затребуваним лотом на аукціоні стала кольорова літографія з підписом Далі, що зображує оголені тіла, продана за 6000 євро. «Це була дивовижна знахідка, яка викликала феноменальний інтерес людей з усього світу. Літографії купили учасники торгів з Великобританії, Європи та США. Ми раді за тих, кому пощастило придбати ці роботи, а також за нашого клієнта», — зазначив Кріс Кіркхем, заступник директора аукціону.

Експерт додав, що колекція залишалася забутою протягом останніх 50 років, і ніхто не підозрював про її існування до теперішнього часу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області