Норвегія вводить заборону на соцмережі для дітей до 15 років

09:23, 24 жовтня 2024
Норвегія посилює вікові обмеження на використання соцмереж для захисту дітей від онлайн-загроз.
Норвегія вводить заборону на соцмережі для дітей до 15 років
Джерело фото: Pexels
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Норвезький уряд схвалив нові жорсткі вікові обмеження для дітей, які користуються соціальними мережами, заборонивши доступ до платформ усім, хто не досяг 15 років. Ця ініціатива спрямована на боротьбу з негативним впливом алгоритмів та допомогу батькам у захисті дітей від онлайн-загроз.

Як повідомляє The Guardian, уряд Норвегії, очолюваний лейбористами, вважає, що алгоритми схиляють дітей до однобічного сприйняття реальності, а нові заходи допоможуть батькам краще контролювати онлайн-активність їхніх дітей.

Прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре зазначив, що це буде нелегке завдання, але політики повинні втрутитися, аби захистити підростаюче покоління від шкідливих впливів соціальних мереж. Нині в країні вже діє заборона на користування соцмережами для дітей до 13 років, проте дослідження показують, що вона часто порушується: половина 9-річних та 72% 11-річних користуються соцмережами, попри обмеження.

Новий віковий ценз включатиме удосконалений процес верифікації та зміни до правил обробки персональних даних, що ускладнить обхід обмежень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду