Раді рекомендують прийняти законопроєкт, який передбачає звільнення від підсумкових атестацій випускників 2022/2023 року

15:14, 23 січня 2023
Даний законопроєкт стимулюватиме до навчання в Україні, вважають його ініціатори.
Раді рекомендують прийняти законопроєкт, який передбачає звільнення від підсумкових атестацій випускників 2022/2023 року
Джерело фото espreso.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року» №8228-1.

Ініціатором даного законопроєкту виступив Кабінет Міністрів України.

Відповідно до рекомендованого освітнім комітетом проєкту Закону, пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту окремими положеннями.

Зокрема, цими положеннями передбачається звільнення від проходження підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році.

А також пропонується продовжити на 2023 рік прийом на навчання до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався у 2022 році без дотримання вимог вищезазначених законів в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

За прогнозами ініціаторів цього законопроєкту, він сприятиме збереженню студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулюванню до навчання в Україні, знизиженню соціальної напруги в суспільстві в частині підготовки та складання незалежних освітніх вимірювань та організації вступної кампанії у 2023 році.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки