У Раді обговорюють терміни демобілізації з військової служби – Федір Веніславський

18:34, 5 грудня 2023
Представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив, що наразі є кілька пропозицій щодо термінів демобілізації з військової служби.
У Раді обговорюють терміни демобілізації з військової служби – Федір Веніславський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Представник Президента у Верховній Раді Федір Веніславський повідомив, що члени Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорюють питання запровадження механізмів демобілізації з військової служби. Про це він сказав під час брифінгу, передає Укрінформ.

За його словами, були пропозиції визначити, після завершення якого строку військової служби за мобілізацією громадянин матиме право бути звільненим за демобілізацією.

«Однак я неодноразово зазначав, що у світовій історії практично немає прикладів повної демобілізації під час повномасштабного вторгнення», — сказав Веніславський.

Також він підкреслив, що люди, які з перших днів повномасштабної російсько-української війни перебувають у складі сил безпеки і оборони України, мають «розуміти якісь орієнтири в їхній подальшій службі».

«Ми це питання обговорюємо. Пропонується упродовж 36 місяців служби за мобілізацією передбачити можливість демобілізації. Є інші пропозиції. Ми обговорюємо це питання», — сказав додав член оборонного парламентського комітету.

Окрім цього, Веніславський поінформував, що в комітеті розглядається питання звільнення в запас військовослужбовців строкової служби.  

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський заявив, що чекає конкретики у питанні мобілізації – і ці комплексні речі мають опрацьовувати військове керівництво та Міноборони.

Також ми повідомляли, що демобілізовані військові матимуть право на 60 днів відпустки зі збереженням страхового стажу.

Нагадаємо, 24 листопада Володимир Зеленський сказав, що комплексний план з мобілізації буде представлений вже цього тижня. Глава держави тоді додав, що завдання поставлено Головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному і міністру оборони Рустему Умєрову, а також прем'єр-міністру Денису Шмигалю, бо ще є економічні питання. «Вони будуть все комплексно доповідати на наступному тижні», - відзначив тоді Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України