Чи можна опалювати житло газовою плитою: відповідь Київгазу

07:42, 5 листопада 2023
Опалювати житло газовою плитою небезпечно для громадян.
Чи можна опалювати житло газовою плитою: відповідь Київгазу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Київгазі пояснили громадянам, чи можна опалювати житло газовою плитою. Відповідь на це питання з’явилося у пресслужбі відомства.

«Відповідаємо – ні. Використовувати газову плиту для будь-яких цілей окрім приготування їжі – категорично заборонено!», - сказано у повідомленні.

ЗАГРОЗА 1: можливе отруєння чадним газом.

Під час використання газової плити для обігріву, особливо у холодний період року, вікна щільно закривають. Ще й часто вмикають усі конфорки та духовку на повну потужність. У такому випадку кисень, необхідний для горіння природного газу, починає спалюватися значно швидше. А свіже повітря не надходить.

Таким чином помешкання може дуже швидко наповнитися чадним газом, який є продуктом згорання. Він не має кольору та запаху, тож зрозуміти його наявність можливо лише за перших ознак отруєння. А висока концентрація чадного газу в повітрі може призвести до втрати свідомості (чи навіть смерті!) вже за декілька хвилин.

ЗАГРОЗА 2: можуть статися вибух або пожежа.

У разі порушення правил безпеки під час користування газовими приладами – збільшується ризик виникнення аварійної ситуації. Якщо концентрація газу в повітрі перевищить безпечну норму, це може призвести до вибуху. Отже, загроза майну, здоров’ю чи навіть життю цілком реальна.

До того ж під час обігріву квартири за допомогою газових конфорок зростає ризик займання предметів навколо. Особливо, якщо увімкнену плиту залишити без нагляду на тривалий час, наприклад під час сну.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва