Українці можуть отримати стоматологічну допомогу безоплатно – у НСЗУ озвучили список послуг

13:53, 8 вересня 2024
Яка стоматологічна допомога є безоплатною у 2024 році.
Українці можуть отримати стоматологічну допомогу безоплатно – у НСЗУ озвучили список послуг
Джерело фото: Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пацієнти, які стикаються з необхідністю відвідати стоматолога, можуть отримати низку стоматологічних послуг безоплатно у 2024 році. Про це повідомили у Національній службі здоров'я України.

Так, у НСЗУ пояснюють, що невідкладна стоматологічна допомога для дорослих, планова та невідкладна стоматологічна допомога для дітей до 18 років покривається Програмою медичних гарантій. Звертатися потрібно в ті медичні заклади, які мають договір із НСЗУ за пакетом  «Стоматологічна допомога дорослим та дітям».

Звернутися до стоматолога, стоматолога дитячого, стоматолога-терапевта, стоматолога-хірурга, лікаря зубного, хірурга щелепно-лицевого можна як за направленням, так і без направлення (тобто за самозверненням).

Також серед безоплатних послуг – зубопротезування та зуболікування для ветеранів. Це передбачено окремим пакетом, який не входить до Програми медичних гарантій.

Отримати ці послуги можуть ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, військовослужбовці, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Звертатися потрібно у ті медичні заклади, які працюють у рамках цього пілотного проєкту. Їх можна побачити на дашборді «Надавачі медичних послуг за напрямом "Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Щоб отримати медичну допомогу із зубопротезування, потрібно направлення стоматолога, а також документи, які підтверджують особу та статус ветерана. Для зуболікування можна звертатись без направлення, зазначають у НСЗУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Горшкова
    Ольга Горшкова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Сасевич
    Олександр Сасевич
    член Вищої ради правосуддя, суддя Львівського окружного адміністративного суду