Судова повістка на електронну адресу сторони є належним повідомленням, якщо особа раніше повідомила цю адресу суду, — Верховний Суд

11:26, 6 серпня 2022
У КЦС ВС розповіли про актуальну судову практику щодо повідомлення сторін про дату та час судового засідання електронною поштою.
Судова повістка на електронну адресу сторони є належним повідомленням, якщо особа раніше повідомила цю адресу суду, — Верховний Суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Секретар Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Дмитро Луспеник розповів про позицію КЦС ВС щодо направлення судових повісток сторонам у справі на електронну адресу.

“Ми погодилися з тим, що направлення судової повістки на електронну адресу сторони у справі є належним повідомленням при умові, що цей учасник судового процесу повідомив цю електронну адресу та користувався нею — направляв до суду певні процесуальні документи”, - зазначив Дмитро Луспеник під час онлайн-зустрічі із суддями апеляційних судів.

Відповідну правову позицію КЦС ВС, зокрема, сформулював у справі 761/14537/15 щодо стягнення боргу з банку.

Позивач — громадянин Б., наполягав на тому, що постанова суду апеляційної інстанції підлягає скасуванню оскільки була прийнята за його відсутності та він не був повідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду справи.

Втім, суд апеляційної інстанції направив громадянину Б. судову повістку про виклик до суду  на електрону адресу, якою Б. користувався протягом всього часу розгляду справи, зокрема, надсилав з даної електронної адреси процесуальні заяви до суду апеляційної інстанції.

Таким чином, як зазначила колегія суддів КЦС ВС, апеляційний суд виконав обов'язок щодо повідомлення громадянина Б. про дату, час та місце розгляду справи.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки