Кабмін визнав виробництво ліків економічним пріоритетом

13:15, 12 серпня 2022
Як зазначили в МОЗ, включення фармопромисловості та виробництва ліків до економічних пріоритетів допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв та збільшити кількість робочих місць.
Кабмін визнав виробництво ліків економічним пріоритетом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів розширив перелік пріоритетних галузей економіки, додавши до нього фармацевтичну промисловість за напрямком "виробництво ліків". Відповідне рішення закріплено розпорядженням уряду № 647 від 26 липня.

Вказаним документом внесено зміну в додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 р. № 843 “Про затвердження переліку пріоритетних галузей економіки” шляхом доповнення його пунктом 7 такого змісту: «Фармацевтична промисловість за напрямами — виробництво лікарських засобів та медичних виробів.”.

Як зазначили в Міністерстві охорони здоров’я, включення фармпромисловості до переліку пріоритетних галузей економіки допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв та збільшити кількість робочих місць.

"Це дасть змогу уникнути колапсу в забезпеченні системи охорони здоров’я лікарськими засобами та медичними виробами, гарантуватиме їхнє безперебійне виробництво, а, отже, й постачання до кінцевого споживача. Населення України буде забезпечене доступом до якісних ліків та медвиробів", - йдеться у заяві міністерства.

Слід зазначити, що до кінця липня 2022 року в пріоритетних галузях економіки згідно з Законом України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», для реалізації якого і визначалися пріоритетні галузі економіки, які визначені розпорядженням №843 від 2013 року, передбачалася держпідпримка пріоритетних галузей. У рамках підпримки передбачалася реалізація інвестиційних проєктів. Метою реалізації проєктів декларувалося створення нових робочих місць. Однак закон втратив чинність після підписання Президентом України Володимиром Зеленським закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій". Виробництво ліків було визнано економічним пріоритетом в останній день дії закону.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає збільшення втричі розміру штрафу за продаж рецептурних ліків без рецепта.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду