Україна у 2023 році може витратити на погашення боргів понад 700 мільярдів гривень – проєкт бюджету

07:14, 23 вересня 2022
Згідно з матеріалами до проєкту бюджету очікується, що наступного року на погашення боргу держава витратить - 744,5 млрд грн (з яких за внутрішнім боргом – 596,5 млрд грн, зовнішнім боргом – 148,0 млрд грн).
Україна у 2023 році може витратити на погашення боргів понад 700 мільярдів гривень – проєкт бюджету
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна у 2022 витратить на погашення державного боргу понад 600 мільярдів гривень, а в 2023 році цей показник може перевищити 700 мільярдів гривень Про це йдеться у матеріалах до проєкту державного бюджету на 2023 рік, розгляд якого напередодні розпочала Верховна Рада.

Зазначається, що попри складну ситуацію з бюджетом, у поточному році Україна продовжувала платити за своїми боргами, у тому числі зовнішніми.

«Після перемовин, ініційованих Україною з інвесторами, останні погодилися на відтермінування платежів щодо зовнішнього боргу України до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 року). Завдяки цьому за два наступні роки Україна зможе зекономити майже 6 мільярдів доларів США… З урахуванням фактично здійснених платежів та правочину з державними єврооблігаціями, станом на 15.08.2022 прогнозні платежі з обслуговування та погашення державного боргу у 2022 році становитимуть 606,1 млрд грн (з яких за внутрішнім боргом – 517,5 млрд грн, зовнішнім боргом – 88,6 млрд грн)», - наголошується у додатку до проєкту держкошторису.

Очікується, що наступного року на погашення боргу держава витратить - 744,5 млрд грн (з яких за внутрішнім боргом – 596,5 млрд грн, зовнішнім боргом – 148,0 млрд грн).

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді