100 тисяч доларів донату на ЗСУ: ВАКС затвердив угоду у справі про спробу дати хабара керівнику Держінспекції архітектури Семену Кривоносу

12:35, 2 березня 2023
Відповідно до укладеної угоди, обвинувачений Сергій Саміляк зобов’язаний зробити внесок у розмірі 100 тисяч доларів США на офіційний рахунок, відкритий НБУ для платформи UNITED24 на проект «Армія Дронів», які будуть закуплені для ЗСУ.
100 тисяч доларів донату на ЗСУ: ВАКС затвердив угоду у справі про спробу дати хабара керівнику Держінспекції архітектури Семену Кривоносу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

2 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду від 20.02.2023 про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та головою громадської організації (ГО) «Соціал-демократичний конгрес християн України» Сергієм Саміляком, якого обвинувачують у спробі надання неправомірної вигоди голові Державної інспекції з архітектури та містобудівництва (ДІАМ).

Нагадаємо, що очільник ДІАМ Семен Кривонос, який є у цій справі викривачем, наразі є претендентом на крісло Директора НАБУ. Раніше ми писали, що Семен Кривонос розповів, як придбана ним земельна ділянка опинилася у лісовому фонді, та назвав себе викривачем корупції.

Суд визнав Саміляка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, та призначив узгоджене сторонами угоди покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна.

Також за умовами угоди суд ухвалив звільнити його від відбування покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк тривалістю 3 роки і поклавши на засудженого відповідні обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Суд змінив обвинуваченому запобіжний захід у виді застави на особисте зобов’язання. Кошти у розмірі 2 млн 232 тис 900 грн, внесені за обвинуваченого згідно з ухвалою слідчого судді ВАКС від 03.02.2022, будуть перераховані на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України (ЗСУ).

Відповідно до укладеної угоди, обвинувачений також зобов’язаний зробити внесок у розмірі 100 тисяч доларів США на офіційний рахунок, відкритий НБУ для платформи UNITED24 на проект «Армія Дронів», які будуть закуплені для ЗСУ.

Грошові кошти в сумі 119 700 доларів США, вилучені 01.02.2022 під час обшуку автомобіля, суд постановив конфіскувати.

Раніше Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості у справі вже колишнього народного депутата, обраного до парламенту від фракції «Слуга народу», Олександра Трухінагода зокрема передбачає, що Трухін має перерахувати 6 мільйонів гривень на закупівлю дронів для Збройних сил України.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва