ВККС затвердила персоналізовані результати 368 кандидатів на посади суддів – прохідний бал 157,5

16:56, 26 липня 2023
У подальшому буде визначено рейтинг кандидатів на вакантні посади суддів
ВККС затвердила персоналізовані результати 368 кандидатів на посади суддів – прохідний бал 157,5
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів 26 липня 2023 року затвердила декодовані результати анонімних письмових практичних завдань, призначених рішенням Комісії ще 24 червня 2019 року.

Нагадаємо, що у серпні 2019 року 368 кандидатів на посади суддів місцевих судів з числа адвокатів, прокурорів, науковців (з числа учасників добору 2017 року) у різні дні виконали практичні завдання згідно з судовою спеціалізацією.

Практичне завдання за загальною спеціалізацією виконали 365 кандидатів на посади суддів, практичне завдання за адміністративною спеціалізацією виконали 342 кандидати, а практичне завдання за господарською спеціалізацією виконав 321 кандидат.  

Як повідомив доповідач – член ВККС Руслан Мельник, максимально можливий бал за перший етап іспиту (тестування на знання норм права) складає 90 балів, а за другий етап (практичне завдання на уміння написати текст судового рішення) – 120 балів. Тобто, максимально кандидат на посаду судді, незалежно від спеціалізації, міг отримати за іспит 210 балів.

Для успішного складення кваліфікаційного іспиту учасникам добору необхідно було набрати не менш ніж 75% від максимально можливої кількості балів, тобто мінімально допустимий (прохідний) бал у підсумку склав 157,5 бали.

Відтак, тільки кандидати, які змогли подолати зазначений бар’єр, зможуть претендувати на посади суддів.

Кандидати будуть включені у рейтингові списки, згідно із обраною спеціалізацією, після чого відбудеться конкурс на вакантні посади суддів місцевих загальних, адміністративних та господарських судів.

Декодовані результати виконання практичного завдання ВККС оприлюднить вже згодом.

Також, нагадаємо, що Комісія встановила, що під час виконання практичних завдань за різною спеціалізацією, мали місце порушення порядку складання кваліфікаційного іспиту (використання недозволених матеріалів), внаслідок чого щодо 9 кандидатів, були складені відповідні протоколи. У підсумку, рішенням Комісії зазначені кандидати були визнані такими, що не склали кваліфікаційний іспит.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України