На новий Київський міський окружний адмінсуд в 2024 році передбачили 145 млн грн

10:00, 16 вересня 2023
В бюджет на 2024 рік заклали кошти на новий Київський міський окружний адмінсуд.
На новий Київський міський окружний адмінсуд в 2024 році передбачили 145 млн грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано проект Державного бюджету на 2024 рік.

Зокрема, у ньому передбачені кошти на Київський міський окружний адміністративний суд в розмірі 145,2 млн грн.

Наразі його ще не створено.

Втім, Вища рада правосуддя 25 липня визначила тимчасовий штатний розклад нового Київського міського окружного адміністративного суду (КМОАС) на 2023 рік у кількості 51 судді.

Наприкінці цього року ймовірно буде оголошений конкурс на посади 51 судді Київського міського окружного адміністративного суду (КМОАС). Відбудеться цей конкурс, скоріше за все, у 2024 році.

8 вересня 2023 року в. о. голови Державної судової адміністрації Максим Пампура підписав наказ про передачу майна ОАС м. Києва у розпорядження Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Київського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, як свідчить проект бюджету, видатки на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя збільшать загалом на 3,2 млрд грн, якщо порівнювати з 2023 роком.

Отже, у 2024 році згідно проекту Бюджету на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя буде передбачено 20,53 млрд грн. З них за загальним фондом передбачено – 17,33 млрд грн.

Нагадаємо, у 2023 році на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя було передбачено 17,32 млрд грн. За загальним фондом – 14,5 млрд грн.

Також нагадаємо, що у проект Державного бюджету на 2024 знов заклали зменшений розмір прожиткового мінімуму для розрахунку посадових окладів суддів та прокурорів.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду