У Раді з’явився альтернативний проект про зміни у процедурі добору суддів та кваліфоцінювання

11:07, 25 жовтня 2023
Член Комітету ВР з питань правової політики від «Слуги народу» зареєстрував альтернативний законопроект про зміни до закону про судоустрій і статус суддів щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри.
У Раді з’явився альтернативний проект про зміни у процедурі добору суддів та кваліфоцінювання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано альтернативний законопроект №10140-1 до законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри» №10140. Автором альтернативного виступає член Комітету ВР з питань правової політики від «Слуги народу» Іван Калаур.

На відміну від основного законопроекту, цим проектом Закону пропонується:

  • не визначати на рівні закону критерії доброчесності та компетентності кандидата на посаду судді;
  • не залучати Громадську раду доброчесності до процедури добору та конкурсу на посаду судді місцевого суду;
  • положення стосовно статусу та діяльності Громадської ради доброчесності залишити в межах регулювання статті 87, розширивши її зміст та не доповнюючи Закон України «Про судоустрій і статус суддів» новою главою;
  • залишити чинну редакцію пункту 20 розділу ІІІ «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Нагадаємо, що 10 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов зареєстрував разом з колегами законопроект 10140 про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри. Зокрема, ним Громадську раду доброчесності пропонують залучити до конкурсу в місцеві суди разом із введенням поліграфу для певних кандидатів.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України