Кандидатам на посади суддів апеляційних судів до 1 травня необхідно подати декларацію родинних зв’язків та декларацію доброчесності

18:23, 25 квітня 2024
Декларації необхідно подати за 2019-2023 роки.
Кандидатам на посади суддів апеляційних судів до 1 травня необхідно подати декларацію родинних зв’язків та декларацію доброчесності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів 25 квітня повідомила, що кандидатам на посади суддів апеляційних судів, які беруть участь у конкурсі на 550 вакантних посад суддів апеляційних судів, необхідно подати декларацію родинних зв’язків та декларацію доброчесності.

Як зазначили у ВККС, кандидатам на посади суддів апеляційних судів з числа адвокатів, науковців-правників тощо необхідно подати до 1 травня:

декларацію родинних зв’язків кандидата на посаду судді за 2019-2023 роки

декларацію доброчесності кандидата на посаду судді за 2023 рік

У ВККС додали, що декларація доброчесності подається після подання декларації родинних зв’язків та декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також в межах строку, визначеного для подання декларації доброчесності, суб’єкт декларування вправі виправити помилки в поданій декларації шляхом подання нової декларації.

Що стосується кандидатів на посади суддів апеляційних судів, які є суддями, то вони мають подати до 1 травня декларації родинних зв’язків та доброчесності  судді.

Разом з тим, кандидати з числа суддів не повинні подавати декларації родинних зв’язків та доброчесності кандидата на посаду судді.

Нагадаємо, що до конкурсу на 550 вакантних посад суддів апеляційних судів ВККС допустила 1 850 кандидатів.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду