Аудит повноважень органів суддівського врядування та самоврядування відбудеться у 2025 році – ВРП

07:55, 18 вересня 2024
Буде вирішуватися питання оптимізації органів суддівського врядування, але загроза нависне над РСУ.
Аудит повноважень органів суддівського врядування та самоврядування відбудеться у 2025 році – ВРП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя повідомили, що на 2025 рік заплановано проведення аудиту повноважень органів суддівського врядування та самоврядування.

Про це 17 вересня розповів європейським чиновникам під час двосторонньої сесії «Україна – ЄС», яка проходить у Брюсселі, заступник голови Вищої ради правосуддя Дмитро Лук’янов.

Як зазначив представник Ради правосуддя, мета проведення аудиту – вирішення проблем «інституційної оптимізації та уникнення дублювання функцій органів суддівського врядування».

Разом з тим, слід зазначити, що проведення відповідного аудиту також передбачає і розроблена Офісом Президента «Стратегія розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2024-2029 роки», яка поки що не підписана Президентом.

Втім, як повідомляла «Судово-юридична газета», вже відомо, що вказана Стратегія передбачає надання додаткових повноважень Вищій раді правосуддя та ослаблення повноважень Ради суддів України – вищого органу суддівського самоврядування.

Так, розглядається можливість передачі Раді правосуддя повноважень щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності суддів, Голови чи членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Державної судової адміністрації України, його заступників, а також щодо прийняття рішення про врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів у діяльності зазначених осіб. Наразі зазначені повноваження відносяться до компетенції Ради суддів України.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гончарова
    Ірина Гончарова
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді