ВРП розгляне звернення зборів суддів Дніпровського районного суду Києва про втручання в діяльність суду

17:55, 12 січня 2024
ВРП призначила розгляд звернення зборів суддів Дніпровського районного суду Києва про втручання в діяльність суду на 16 січня.
ВРП розгляне звернення зборів суддів Дніпровського районного суду Києва про втручання в діяльність суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя повідомила, що 16 січня 2024 року розгляне звернення зборів суддів Дніпровського районного суду міста Києва про втручання в діяльність суду щодо здійснення правосуддя, а також повідомлення судді Дніпровського районного суду міста Києва Іваніної Юлії Вікторівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

До Ради надійшли відповідні документи.

За повідомленням Дніпровського районного суду міста Києва, обшук, проведений ДБР у приміщенні суду, був пов’язаний із розглядом конкретної судової справи. У ДБР спробували пояснити, чому проводили обшук в Дніпровському райсуді Києва: «Розслідування здійснюється за фактом заздалегідь не обіцяного сприяння учасникам злочинної організації».

Нагадаємо, що 11 січня 2024 року збори суддів Дніпровського районного суду міста Києва повідомили про проведення в суді обшуку, який відбувся з численними порушеннями процесуального законодавства та без ухвали слідчого судді.

12 січня Верховний Суд звернувся до директора ДБР із заявою про неприпустимість тиску на суд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва