Черговий судовий вирок російському військовому: Генпрокурор розповів про результати роботи ОГП, відео

11:33, 9 серпня 2022
За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовані корпоративні права та 35 об’єктів нерухомості підприємства, пов’язаного з РФ.
Черговий судовий вирок російському військовому: Генпрокурор розповів про результати роботи ОГП, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про результати роботи прокурорів заради відновлення справедливості.

«Маємо черговий судовий вирок російському військовому.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури оператора-навідника танку збройних сил РФ засуджено до 10 років позбавлення волі. Виконуючи завідомо злочинний наказ командирів, він з танку обстріляв житловий багатоповерховий будинок у Чернігові, який не був військовою ціллю. Це вже восьмий реальний вирок, винесений українськими судами, військовослужбовцям країни-агресора.

І ми не зупиняємося. Органи прокуратури і надалі щоденно працюватимуть на всіх напрямах заради відновлення справедливості та притягнення до відповідальності кожного, хто приніс війну на нашу землю. Серед пріоритетів - виявлення та арешт активів російських компаній, які напряму чи опосередковано досі ведуть бізнес в Україні та фінансують війну за рахунок українців.

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовані корпоративні права та 35 об’єктів нерухомості підприємства, пов’язаного з РФ. Мова йде про одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України. Загальна сума арештованого – понад 2 мільярди 300 мільйонів гривень. За наявною у слідства інформацією, упродовж 2017-2022 років службові особи підприємства ухилилися від сплати податків на суму понад 3 мільярди гривень. Слідчі також вважають, що вони протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 мільярдів гривень з метою їх легалізації.

У іншому кримінальному провадженні Офісом Генпрокурора в управління АРМА передано арештовані корпоративні права товариств на понад 350 мільйонів гривень. Йдеться, в тому числі, про один з найбільших торгово-розважальних центрів в столиці. Серед його кінцевих бенефіціарних власників - громадяни росії з близького оточення очільника країни-агресора. Досудовим розслідуванням встановлено, що грошові кошти, отримані від діяльності торговельно-розважального центру, перераховувалися по ланцюгу фінансових операцій на адресу громадян РФ. Останні в подальшому використовували їх у тому числі для фінансування виробництва та постачання боєприпасів для збройних сил країни - агресора.

Це ще один яскравий приклад скоординованої роботи прокурорів та органів досудового розслідування, нашої спільної принципової позиції стояти на захисті інтересів держави та кожного українця!» — розповів він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки