У власність столичної громади повернули 6 га землі біля Музею в Пирогові

17:37, 28 жовтня 2022
Відновлено право територіальної громади міста Києва на понад 6 га землі біля Національного музею народної архітектури та побуту України вартістю 95 млн грн.
У власність столичної громади повернули 6 га землі біля Музею в Пирогові
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За позовом Київської міської прокуратури виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади міста Києва на понад 6 га землі біля Національного музею народної архітектури та побуту України вартістю 95 млн грн. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

​Встановлено, що сільськогосподарське товариство у 2004 році на підставі рішення Київради набуло в оренду земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві.

Однак у 2009 році земельну ділянку виключили з переліку об’єктів оренди за цим договором, а рішенням Київради від 8 жовтня 2015 року договір оренди взагалі був розірваний. ​Попри це, у 2017 році товариство незаконно зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї землі.

​При цьому Київською міською радою, яка є власником земельної ділянки, не приймалось повторного рішення про передачу товариству в оренду спірної землі, та відповідний договір оренди не укладався.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13 липня 2022 року залишено в силі рішення Господарського суду міста Києва від 14 червня 2021 року, яким задоволено позов Київської міської прокуратури про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки за товариством.

​Наразі зусиллями Київської міської прокуратури забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення цих земель столичній громаді.

Раніше ми писали, що прокуратура повернула столичній громаді нежитлову будівлю вартістю більше 159 млн гривень.

Також  столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію нерухомості на земельній ділянці біля Конча-Заспи. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду