Коли РФ може знову завдати масованого обстрілу: прогноз розвідки

14:12, 24 листопада 2022
Щоб підготуватися до наступного подібного удару, ворогу знадобиться близько тижня.
Коли РФ може знову завдати масованого обстрілу: прогноз розвідки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Окупанти будуть продовжувати ракетні атаки по Україні. Щоб підготуватися до наступного подібного удару, ворогу знадобиться близько тижня. Про це повідомив представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

«Нас намагаються зламати, занурити в темряву і холод в період війни і змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо що періодичність — це приблизно «тиждень +». Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару», - розповів Юсов.

Він підкреслив, Україна своєю чергою готується до подальшої ефективної роботи, зокрема систем ППО, «але те, що терористичний режим буде продовжувати ці атаки, то це беззаперечно».

«Ми розуміємо, що запаси високоточної зброї у Росії значною мірою виснажені, але є багато ракет і не високоточних, ми й бачимо, що за точністю вони особливо і не женуться. У багатьох випадках розліт в кілометр - це умовна "норма" і влучання навіть не в об'єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні - це і є ознака косорукості російських ракетників і в цілому режиму РФ», - зазначив Юсов.

За його словами, значною мірою запаси ракет є у ворога саме із систем С-300.

«Це означає, що насамперед загроза є для прифронтових міст: Запоріжжя, Харкова, Миколаєва, Херсона. На жаль. це ті міста, куди С-300 добивають. Україна працює над захистом цивільної інфраструктури і мирного населення, але розуміємо, що ворог попри всю свою недолугість є серйозним, озброєним, масовим. Тому, на жаль, ракетний терор ще може тривати», - підсумував Юсов.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва