Несплата податків понад 60 млн грн: директору білоруської нафтогазової компанії повідомили про підозру

20:27, 12 квітня 2023
Щодо вказаної компанії правоохоронці здійснювали розслідування щодо можливого сприяння російській федерації під час підготовки і проведення війни в Україні.
Несплата податків понад 60 млн грн: директору білоруської нафтогазової компанії повідомили про підозру
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Директор білоруської нафтогазової компанії підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.
 
Відомо, що громадянин Білорусі не сплатив у бюджет України понад 60 млн грн у вигляді податків на прибуток іноземних юридичних осіб.
 
«За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу.
 
Кінцевим власником даного підприємства є відкрите акціонерне товариство, власником якого є державний комітет по майну Республіки Білорусь. Крім того, у своїй діяльності підприємство використовує обладнання республіканського унітарного підприємства «Бєлоруснафта».
 
Українські правоохоронці досліджували діяльність вказаної компанії в частині можливого сприяння російській федерації під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.
 
Слідство встановило, що період 2017-2020 року підконтрольне підозрюваному товариство перерахувало на рахунки «Бєлоруснафта» понад 400 млн грн за оренду обладнання.
 
Достеменно знаючи про те, що ці кошти повинні обкладатися 15% ставкою податку на прибуток іноземних юридичних осіб, директор підприємства зазначав в офіційних документах завідомо неправдиві відомості щодо сум податків, які утримуються при виплаті прибутків нерезидентам», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі заподіяних збитків.
 
Крім того, судо арештовано нерухоме та рухоме майно підприємства, а також корпоративні права на загальну суму близько 4 млрд грн.

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 
 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська