Україна та ООН домовилися про евакуацію на окупованому Лівобережжі і чекають від росії надання доступу

15:41, 8 червня 2023
Групи ООН вирушать на порятунок до уражених, внаслідок підриву ГЕС, зон на тимчасово окупованих територіях, як тільки росія надасть доступ та гарантії безпеки.
Україна та ООН домовилися про евакуацію на окупованому Лівобережжі і чекають від росії надання доступу
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ООН допоможе Україні евакуювати населення Лівобережжя, яка наразі перебуває під окупацією росіян. Про це йдеться у заяві МЗС за результати зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та Координаторки системи ООН в Україні, Гуманітарної координаторки Деніз Браун.

Зазначається, що на зустрічі було погоджено, що ООН невідкладно збільшить обсяги допомоги та направить додаткові сили до Херсонської та інших постраждалих областей.

Також було домовлено, що ООН негайно сформує у Запоріжжі та Херсоні групи, які будуть направлені на постраждалі окуповані території Лівобережжя для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей за умови забезпечення безпечного проїзду на окуповані території з підконтрольної Уряду України території.

Міністр запевнив ООН в тому, що Україна надає всі безпекові гарантії ООН для виконання гуманітарних операцій в усій зоні ураження.

Сторони домовились, що згадані підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях з підконтрольних Україні територій, щойно росія надасть доступ та гарантії безпеки.

Наразі Організація Об’єднаних Націй очікує на надання зазначених гарантій від російської сторони та доступу до окупованих територій, постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва