Школи Київщини готуються до нового навчального року, щоб діти могли повернутися до класів

07:21, 30 липня 2023
За словами заступниці начальника КОВА, цього року було поставлено завдання, щоб 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі.
Школи Київщини готуються до нового навчального року, щоб діти могли повернутися до класів
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомила заступниця начальника Київської ОВА Жанна Осипенко, цього року було поставлено завдання, щоб 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі.

Про це пише Київська обласна військова адміністрація.

«Минулого навчального року на дистанційному навчанні перебувало 7% шкіл області. Цього року було поставлено завдання, щоб 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі. А це безпосередньо пов’язано з місткістю укриттів: у закладі не може бути одночасно більше учнів, ніж є місць у сховищі. Тому, щоб забезпечити повне відвідування, укриття повинні вміщувати всіх присутніх», - сказано у повідомленні.

Як зазначають у КОВА, заклади освіти Київщини готують до нового навчального року, здійснюють ремонти та будівництва укриттів, облаштовують класи, їдальні, спортивні зали. На території Київської області для закладів освіти облаштовано 1249 укриттів, які загалом можуть вмістити 267,9 тис. осіб.

Заступниця начальника КОВА повідомила, що з метою забезпечення належної роботи укриттів моніторингові групи у складі працівників ДСНС, представників районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування протягом 3 тижнів здійснювали об’їзди закладів освіти. Вони побували в усіх без винятку укриттях та надали рекомендації щодо покращення їх стану та усунення недоліків. Повторні перевірки планують здійснити у другій половині серпня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду