Роман Насіров залишається в СІЗО ще на два місяці

10:40, 15 вересня 2023
Ексглава Державної фіскальної служби залишиться під вартою ще два місяці - до 12 листопада.
Роман Насіров залишається в СІЗО ще на два місяці
Фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова ще на 2 місяці. 

"Колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила на 60 днів строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ексголові ДФС України. Альтернативою визначено заставу у розмірі 130 791 320 грн", — йдеться в повідомленні ВАКС. 

Строк дії запобіжного заходу – до 12 листопада 2023 року. 

Як повідомляла «Судово-юридична газета», слідство у справі Насірова було завершено ще у лютому поточного року. Слідчі встановили, що протягом 2015-2016 років глава ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди від власника компаній аграрного холдингу за відшкодування ПДВ в прискореному режимі.

Хабар нарахували в іноземній валюті (5,5 млн доларів та 21 млн євро) через низку компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів.

Колишній чиновник виводив кошти через підприємства-нерезиденти, контроль над діяльністю яких здійснювався безпосередньо Насіров, його радник та інші особи, переважно родичі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області