Як уникнути боргу за електроенергію, коли у квартирі ніхто не проживає: роз’яснення

10:45, 23 жовтня 2023
Як діяти, щоб не нарахували борг за електроенергію.
Як уникнути боргу за електроенергію, коли у квартирі ніхто не проживає: роз’яснення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бувають випадки, коли у квартирі ніхто не живе, а платіжки за світло продовжують приходити. Фахівці компанії YASNO розповіли, як їх уникнути та що робити, якщо рахунок за світло вже прийшов.

За словами фахівців, коли у квартирі ніхто не проживає, то в якийсь момент клієнт перестає передавати показники електролічильника.

В такому випадку оператор системи розподілу, не отримавши показники лічильника, здійснює розрахунок обсягів споживання електроенергії на основі показників середньодобового споживання і передає ці обсяги постачальнику.

Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок. Власник житла його не сплачує, адже вважає це помилкою і таким чином починають формуватися борги.

Як діяти, щоб не нарахували борг за електроенергію

Для того, щоб не нарахували борг за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає, необхідно:

  • Щомісяця передавати орієнтовні показники електролічильника. Наприклад, якщо у квартирі залишивсь працюючим холодильник або інша техніка, то достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5 кВт-год і відповідно сплачувати за них.
  • Передавати одні й ті самі показання електролічильника щомісяця. Навіть, якщо у квартирі відключені усі електроприлади необхідно щомісяця передавати останні зафіксовані клієнтом показання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд