Двох жительок Херсонщини взяли під варту за підозрою у колаборації

21:22, 26 жовтня 2023
Викрито ще двох жительок Херсонщини на організації псевдореферендуму.
Двох жительок Херсонщини взяли під варту за підозрою у колаборації
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Херсонщині викрито двох місцевих жительок, яким була пред'явлена підозра у колабораційній діяльності. Крім того, їм було обрано запобіжний захід – тримання під вартою, – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За слідчими даними, одна з підозрюваних в серпні 2022 року погодилась взяти участь в організації та проведенні незаконного референдуму на території тимчасово окупованого села Комишани в Херсонській області з питання приєднання до російської федерації. Для цього вона зайняла посаду «секретаря ДВК» і виконувала різні обов'язки, включаючи організацію та нагляд за роботою членів «комісії», створення списків виборців, ведення обліку та видачу бюлетенів, а також розміщення агітаційних матеріалів та організацію роботи виборчої дільниці в місцевій школі.

Друга підозрювана виступала у ролі «члена ДВК» і обходила домівки місцевих мешканців села Миколаївка в Бериславському районі області, носячи скриньку для голосування. Вона намагалася долучити голоси за включення Херсонщини до складу російської федерації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду