Блогер, який цькував та називав українських військових злочинцями, постане перед судом

12:19, 28 жовтня 2023
Блогер публічно дискредитував українських захисників на своїх сторінках у соцмережах.
Блогер, який цькував та називав українських військових злочинцями, постане перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно блогера з Дрогобича, який цькував та називав українських військових злочинцями. Йому інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія рф проти України, передає Львівська обласна прокуратура.

Як зазначають у відомстві, 40-річний мешканець Дрогобича, будучи місцевим блогером, публічно дискредитував українських захисників на своїх сторінках у соцмережах. Зокрема, в одному із прямих ефірів обвинувачений називав представників ЗСУ злочинцями.

«Також обвинувачений неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК. При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати в цій установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі.

Також обвинувачений публікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав «поради» як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток», - сказано у повідомленні.

У прокуратурі також додали, що на своєму YouTube-каналі блогер виправдовував збройну агресії рф проти України, розпочату у 2014 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України